Boli Inflamatorii

Septembrie 2015

Șef de Departament și Pro-Rector Academia Medicală Națională de Studii superioare Shupyk, Ministrul Sănătății, Ucraina

TRATAREA BOLILOR INFLAMATORII ALE URECHII, NASULUI, OCHILOR ȘI ALE
MEMBRANELOR MUCOASE ALE CAVITĂȚII BUCALE

Domnul profesor Kosakovskyi - autoritate și lider de opinie în terapia pe bază de lumină

Răspunsul inflamator este observat în multe boli. Acest răspuns la o leziune de țesut este un complex de modificări vasculare ale țesuturilor a căror funcție este de a limita zona problematică și eliminarea (sau a preveni răspândirea) agentului patogen. Acțiunea anti-inflamatoare a luminii polarizate, policromatice și monocromatice a BIOPTRON are două faze. În prima fază (promovarea inflamației), procesul de formare a speciilor reactive de oxigen asupra membranelor celulare este stimulat, eliberarea de citokine (IL-1, IL-6, IL-8, TNF-α), care promovează inflamația, se observă iar peroxidarea este îmbunătățită. Peretele vasului este deteriorat, agregarea trombocitelor este inhibată iar ansamblul parietal al elementelor celulare are loc. Cu toate acestea, protecția antioxidantă este activată în același timp iar astfel se diminuează pagubele.

Vasodilatația locală are loc iar hiperemia arterială este stimulată sub influența sesiunilor ulterioare folosind lumina BIOPTRON. Conținutul de angiogeneză (endoteliului vascular) al factorului de creștere (VEGF) este mărit, iar migrarea celulelor endoteliale și stem este stimulată. Creșterea numărului de micro-vase și a microcirculației duce la o mai bună oxigenare a zonelor stagnante în focarul inflamației și eliminarea produșilor de degradare. După aceasta, lumina polarizată stimulează faza finală a inflamației, proliferarea (regenerarea reparatorie) și auto-limitarea procesului. Acest lucru crește producția de hormoni anti-inflamatorii, de citokine anti-inflamatorii IL-10, care transformă factorul de creștere TGF-β. Conținutul de chaperon (proteina HSP-70), proteinele de "reparare", cele care refac structura spațială a unei molecule de proteină, crește în rană. Acest lucru stimulează diviziunea multor tipuri de celule (fibroblaști, monocite, limfocite, endoteliale și celule stem, timocite, miocite, condrocite, keratinocite, osteoblaste și altele). Componentele lanțului respirator (nucleotidele citocrom-c-oxidaza, flavoproteinele și adenina) sunt activate; conținutul mitocondriilor producătoare de adenozin trifosfat este crescut. Regenerarea nervilor periferici, receptorilor si sinapselor este stimulată, fapt ce previne dezvoltarea distrofiei neurogenetice. Volumul inflamației în cauză scade treptat de la periferie spre centru, țesutul distrus se înlocuiește cu analogi nou formați sau țesut cicatricial.

Astfel, lumina polarizată stimulează declanșarea mecanismelor de răspuns inflamator și îl restricționează în fazele ulterioare, când se reface structura și funcția țesutului afectat prin optimizarea răspunsului inflamator. În unele cazuri, lumina BIOPTRON, care provoacă procese semnificative de recuperare, inclusiv pentru leziunile plăgilor, poate fi considerată ca un mijloc de monoterapie.

Observațiile clinice efectuate de Academiile Naționale de Studii Medicale Postuniversitare Kiev și Harkov ale Ministerului Sănătății ucrainean, Universitățile medicale de stat Kiev și Odessa ale Ministerului Sănătății ucrainean și de către cele mai importante instituții medicale din Ucraina, au relevat eficacitatea luminii BIOPTRON pentru tratarea bolilor ale căror răni se manifestă prin inflamație, durere, imunodeficiență, edem, umflături, sau multi-traumatisme.

Dintre multele publicații despre terapia cu lumină BIOPTRON, disertațiile de cercetare sunt considerate a cântări cel mai mult. Un autor trebuie să efectueze cercetarea în conformitate cu normele prevăzute de procedură, să publice rezultatele în reviste de top, să treacă prin sita de revizuire în mai multe etape și de a apăra în mod public dispozițiile fundamentale. Temele disertațiilor de cercetare care conțin secțiuni referitoare la terapia cu lumină BIOPTRON sunt prezentate mai jos:
 • Inflamația cronică a cariilor supramaxilarului cauzată de efectele expunerii la radiații;
 • Statutul de imun în astmul bronșic combinat cu sindromul de oboseală cronică;
 • Tulburări respiratorii la copii și consecințele expunerii la radiații;
 • Tulburări adaptive la copii (inclusiv boli virale respiratorii acute);
 • Prevenirea și tratarea infecțiilor de răni în obstetrică;
 • Complicații chirurgicale purulent-septice la abuzul de droguri și în cazurile de SIDA;
 • Osteomielită post-traumatică cronică a oaselor lungi ale membrelor;
 • Rănile provocate de arsuri și monoterapia cu lumina BIOPTRON;
 • Astmul bronșic și indicatorii de respirație de condens în imunoterapia de fundal;
 • Astmul bronșic și complicații în căile aeriene superioare în imunoterapia de fundal;
 • Parodontită generalizată cu criodistrucția;
 • Zona zoster;
 • Funcțiile de reproducere în pacienții cu endometrioză genitală;
 • Markeri de encefalopatie discirculatorie și hemostază;
 • Mecanisme neuro-umorale ale efectelor sistemice ale factorilor fizici de origine electromagnetică (incluzând boli ale prostatei);
 • Tulburări vegetativ-vasculare și nevrotice în șoferii de transport;
 • Hipogalacția la femeile cu anemie sau însărcinate;
 • Ectopia colului uterin la femei nulipare;
 • Afecțiuni vasoregulatorii, hemodinamice și imunitare în cazurile de glomerulonefrită cronică.
Gama largă de caracteristici dovedite ale terapiei cu lumina BIOPTRON sugerează perspectiva sa clinică semnificativă.