Transplant de păr

Mai 2016

Despre Autor: Dr. Rivoalan este un specialist în chirurgie plastică reconstructivă și chirurgie estetică, care lucrează în Franța și Monaco.

ROLUL MAJOR AL BIOPTRON ÎN OPERAȚIA DE TRANSPLANT
DE PĂR LA BĂRBAȚI ȘI FEMEI

Sunt cunoscut pe plan internațional, în domeniul transplantului monofolicular de păr, încă din 1995 și am efectuat, transplantul cu succes a 4.000 de grefe.

Cele mai eficiente rezultate pe care le-am observat la terapia medicală cu lumină BIOPTRON au fost după transplantul cu micro-grafe și PRP (Plasmă bogată în trombocite).

Calviția sau alopecia androgenă afectează aproximativ 70% din bărbați. În mod normal, 85% din părul nostru este în etapa de creștere iar numai 10% în etapa de cădere.

Pierdem zilnic între 50 și 100 de fire de păr fără ca acest fapt să ne deranjeze. Întrebarea este ”când devine pierderea părului mai puțin importantă?”

Calviția este caracterizată de căderea părului în timp și se manifestă fie prin zone cu păr rar sau zone lipsite complet de păr. Există câteva soluții împotriva căderii părului dar este necesară diagnosticarea cu acuratețe a acestor cauze înainte de efectuarea unui transplant.
În primul rând, consultați-vă cu medicul dumneavoastră, iar acesta va decide dacă este necesară efectuarea unui tratament anterior transplantului și ce tip de transplant este cel mai potrivit pentru nevoile dvs. (transplant cu fâșii sau UEF – unități de extracție foliculară – sau micro-transplant). Deși căderea părului este o afecțiune ereditară și afectează în primul rând bărbații, femeile pot fi și ele atinse de acest aspect. La femei, căderea părului are loc de-a lungul scalpului și este, de regulă, mai puțin spectaculos dar la fel de supărător.

Transplantul de păr poate fi ineficient în multe situații, de aceea am creat o procedură de PRP îmbunătățită, post-asociată cu BIOPTRON pentru a ameliora durerea post-operativă imediată, a elimina inflamația și alte iritații.

Această procedură utilizează un număr minim de 3-4 ședințe săptămânale cu BIOPTRON, vreme de 3 săptămâni. S-au scris multe studii pe această temă. Rezultatele obținute și publicate arată că procedura cu PRP în asociere cu lumina BIOPTRON ar putea fi întărită și ajutată, făcând părul mai dens cu până la 40%, în comparație cu non-aplicarea BIOPTRON post PRP.

Nu numai că BIOPTRON schimbă calitatea părului dar este propus ca o soluție pentru căderea părului la femei. Pacienții care folosesc BIOPTRON au observat o diminuare a procesului de cădere al părului, mai puțină mătreață și creșterea strălucirii părului.
 
Pacienții care folosesc BIOPTRON au observat o diminuare a procesului de cădere al părului, mai puțină mătreață și creșterea strălucirii părului.